Arkitektur og byrum

Den smukkeste bygning på Frederiksberg Allé hedder Alhambra. Den ligger på hjørnet af Frederiksberg Allé og Alhambravej. Bygningen er opført i 1906 i Jugendstil, hvilket ses i de mange ornamenter hentet fra naturen. Bygningen er blevet renoveret  for få år siden. 

          

         

Klik på foto for forstørrelse i ny fane.


Madvigs Allé har en gammel reklame på en sidehusmur.

Der er faktisk tre reklamer oveni hinanden. Den nyeste er for fabrikken LION der producerer elektrotekniske apparater. Bagved aner man med grå skrift TEFA  Teknisk Fabrikation. Bagerst endnu en reklame med meget store grå bogstaver som er svær at tyde (slutter med stort ‘ed’ nederst til højre – måske står der ‘Maler værksted’).


Også på Madvigs Allé er der gjort meget ud af udsmykningen. Husene her er fra lige før 1900.


I den østlige ende af Frederiksberg Allé ligger Sct, Thomas Plads med to flotte fontæner. De fortæller historien om Frederiksberg,

Den ene har en statue på toppen af en hollænderkone med barn og blomster. Hollænderne kom til Amager i 1500 tallet og introducerede grønsags- og blomsterdyrkning. I 1651 blev 20 hollænderfamilier flyttet fra Amager til Frederiksberg og fortsatte med grønsager og blomster. Der var også en falkonergård, hvor man opdrættede jagtfalke til kongens hof. Der findes i dag på Frederiksberg både en Hollændervej og en Falkoner Allé.

                         Hollænderfontænen                                        Falkonerfontænen